7 minut/y čtení (1417 slov)
Doporučené

11 důvodů proč si pořídit solární systém.

Solární ohřev vám uspoří balík peněz!

Solární systém uspoří za ohřev TUV
  • Zcela jistě každého z Vás napadla myšlenka jakým způsobem uspořit na nákladech, které vynakládáte na energie. 
  • V dnešní době se naskýtá celá řada řešení jakým způsobem můžete svůj dům, ať už stávající nebo novostavbu zabezpečit před žrouty energií a nevyhazovat tak peníze pánubohu do oken. Může se jednat samozřejmě o stavebně technická řešení, kdy svému domu dáte nový kabát v podobě zateplení či nových oken, pořídíte si úsporný kotel, který Vám bude vytápět podlahové topení a nebo jste si u souseda všimli solárních kolektorů. 
  • Díky nejrůznějším podporám v podobě dotací, se solární systémy staly běžným vybavením našich domácností. Jak už to bývá, na všechny nevyjde a možnost instalace takových to systémů mohou využít pouze ti z nás, kdo mají vlastní rodinný dům, na který lze velmi snadno systémy nainstalovat.
  • Velké uplatnění a oblibu si naše sestavy získali i u majitelů penzionů nebo rekreačních objektů a zcela po právu o pořízení našich sestav hovoří jako o nejlepší investici ve své podnikatelské činnosti, což nás jako dodavatele velice těší a svědčí to o dobře odvedeném díle. 
  • Pojďme si tedy podrobně říct, co všechno můžete investicí do solárního systému k ohřevu vody získat.

 1. Solární ohřev je nejekologičtější způsob ohřevu vody

  • Využití sluneční energie zcela jistě patří k nejzajímavějším, nejekologičtějším způsobům, jak vodu, kterou potřebujete denně ke koupání a umývání ohřívat. Slunce skrze solární panely je schopno ohřívat vodu cca od března až do listopadu. Někdo by mohl oponovat, že v našich klimatických podmínkách nemůže mít solární ohřev takový efekt jako např. ve středomořských zemích, které jste navštívili o dovolené. Opak je pravdou a z praxe a zkušeností víme, že i v horských oblastech solární termické soustavy dosahují vysokých zisků a obliby. Solární kolektory se rozmáhají a za dobu jenom naší existence jsme jich namontovali na domy po celé ČR stovky.
  • V dnešní době již vodu nemusíte ohřívat sluncem přes sud natřený načerno. S postupem doby se velice rychle vyvíjí technologie, které dokážou přinést uživateli nejen potřebné zisky, ale také komfort provozu přizpůsobený pro celoroční provoz. Naštěstí je doba kdy se zákazníci ptali: ,, zda to funguje,, už za námi. Ano funguje, teď už to ví ale téměř všichni. 

Pořízením solárního systému se chováte zodpovědně k životnímu prostředí, které chceme zachovat v co nejlepším stavu pro naše děti a vnoučata.


 2. Nic nedokáže ohřát vodu tak levně jako solární panely

  • Jakmile vysvitne slunce, solární panely začnou předávat tepelnou energii do bojleru a nic je nezastaví. O ohřev vody se stará slunce a to ohřívá vodu zdarma. Jak známo faktury neposílá. Jedná se jednoznačně o jeden z nejlevnějších způsobů jak můžete ohřívat vodu. Celý solární systém ke svému chodu spotřebuje cca 40 W a získáte kW tepelného výkonu. I jednoduchý solární ohřev dokáže uspořit tisíce korun ročně.

Žádný jiný zdroj tepla nedokáže vodu ohřívat tak levně.

  • Pokud si tedy pořídíte kvalitní produkt a zajistíte profesionální montáž, solární ohřev se stane prakticky bezúdržbovou záležitostí a zajistí vám úsporu, díky které budete moci na dovolenou jezdit s dobrým pocitem každý rok. Je ověřeno našimi zákazníky, že solární systém skutečně dokáže při správné údržbě a provozu uspořit i 75% nákladů za ohřev TUV.

 3. Jedná se o komfortní způsob ohřevu vody

  • Celý solární systém prošel za dobu své existence určitým vývojem. Samozřejmě lepší směrem. Co šlo, se zdokonalilo. Dnes jsou solární systémy automaticky řízeny solární regulací, která se stará o bezobslužný chod celého systému. Od okamžiku instalace se nemusíte o solární systém nijak starat, nemusíte řešit přebytky tepla, nemusíte řešit přehřívání, ani ohřev vody samotný. 
  • Vše řídí regulace, kterou není třeba obsluhovat. Solární regulátory mají svoji paměť a při výpadku proudu si veškeré nastavení ohřevu pamatují. Celý solární systém dokáže ohřívat vodu na požadovanou teplotu. Co víc si můžeme přát, než když přijdeme z práce domů a vodu nám zdarma ohřeje slunce na požadovanou teplotu. 

Ano, je to velmi komfortní!


 4. Snížíte energetickou náročnost budovy

  • Pokud si pořídíte solární panely na ohřev vody, snížíte tím razantně energetickou náročnost budovy. Ohřev vody většinou spadá do energetické třídy A+++
  • Jak se říká: můj dům, můj hrad. Že to zní hezky? Ano, koho by netěšilo, když investuje chytře do svého vlastního bydlení. 
  • Jsou to právě ceny nemovitostí, které šly v posledních letech s cenou tolik nahoru.

 5. Solární ohřev zhodnotí vaši nemovitost

  • Instalace solárního systému k ohřevu vody se automaticky promítne do odhadní ceny nemovitosti. Samozřejmě, neplánujete svoji nemovitost zítra prodávat, ale uznejte, že máte dobrý pocit z každé věci, která zhodnotí vaší nemovitosti! 
  • Ti z nás, co teprve staví už počítají s instalací solárního ohřevu, vždyť získanou úsporu lze využít třeba právě ke splácení hypotečního úvěru a podobně. Je to právě bankovní ústav, kde si získáte pozitivní body za investici do lepší budoucnosti pořízením solárního systému. Solární systém k ohřevu vody dokáže zhodnotit nemovitost i o více než 100.000,- Kč.

 6. Cenu pořízení solárního systému sníží dotace

  • Na námi instalované solární systémy automaticky zajišťujeme proplácení dotací až do výše 40.000,- Kč na ohřev vody a 55.000,- na ohřev vody s podporou přitápění z aktuálního dotačního programu Nová zelená úsporám. Program běží od roku 2013 a pro všechny naše klienty jsou vyřídili žádosti o dotace ve 100% případů. Tento rok, 2021 dotační program končí. Využijte tedy možnosti pořídit si solární systém o 40 tisíc levněji. Všechny letošní žádosti stihneme vyřídit a zajistíme Vám výše zmiňované dotace ze SFŽP ČR.

 7. Návratnost

  • Solární systém na ohřev vody je jedna z mála věcí, kdy se investované finanční prostředky dokáží vrátit v relativně krátké době. Návratnost investice urychluje i možnost využití dotací, které sníží Vaše náklady na pořízení a instalaci. 
  • V dnešní uspěchané době kupujeme spoustu věcí, většinu možná i zbytečně a u málo čeho se nám naše investice vůbec vrátí. Většinu věcí si pořizujeme s vidinou získání lepšího pohodlí a komfortu. Solární systém nám zajistí všechno jmenované, pohodlí i komfort. Za dobu svojí živostnosti se dokáže investice do solárního systému i několikrát vrátit. Více informací naleznete v samostatném článku: Solární ohřev vody návratnost.

 8. Životnost

  • Životnost solárního systému se udává ve vztahu k životnosti solárních kolektorů. Solární kolektory jsou vysoce účinné zdroje tepelné energie založené na jednoduchosti. Právě tato jednoduchost zajistí až 30- ti letou životnost solárních panelů. Kolektory jsou vlastně takové černé radiátory v hliníkovém rámu, chráněné tvrzeným sklem. Sklo, hliník a měď, materiály, které podléhají minimálnímu opotřebení v průběhu času. 
  • 30-ti letá životnost u spotřebiče nahání až hrůzu. Představte si třeba pračku, televizi, mobil nebo počítač po 30 ti letech užívání. 
  • V průběhu let se výkon solárního systému snižuje jen nepatrně a i tomu lze řádnou údržbou předcházet. Jedná se hlavně o zajištění čistoty skla kolektorů, aby k nim mohlo pronikat dostatečné množství slunečního záření. Není na škodu 1x za 10 let nechat solární kolektory řádně očistit od všech nečistot a exhalací.

 9. Využitelnost

  • Solární panely využijete převážně k ohřevu teplé užitkové vody, kterou potřebuje k  mytí, sprchování, koupání a podobně.  V nízkoenergetických domech však lze využít přebytků solárního systému i k přitápění objektu. Pokud máte v systému vytápění instalovanou akumulační nádrž, lze ji snadno dohřívat pomocí solárních kolektorů. 
  • V neposlední řadě lze solární systém napojit i k ohřevu bazénové vody. Stačí systém rozšířit o vhodnou technologii, bazénový výměník, trojcestný ventil a sluneční energii získanou solárními panely můžete efektivně využívat i tímto způsobem.

10. Snadná recyklace

  • Solární kolektory jsou směsice hliníku, mědi, skla a minerální skelné vaty. Všechny součásti jsou snadno recyklovatelné a nezatěžují životní prostředí. Prosím, nezaměňujte solární kolektory k ohřevu vody s fotovoltaickými panely, tam jsou způsoby recyklace do budoucna zatím pořád jednou velkou neznámou. Součásti našich solárních kolektorů jsou ekologicky snadno odbouratelné
  • Je jen na Vás jestli na konci životnosti odvezete solární panely na skládku, nebo tvrzené sklo využijete třeba na stavbu pařníku a hliníkový absorbér dáte do sběrného dvora a utržíte za něj nějaké peníze.

11. Šetří váš stávající zdroj ohřevu

  • Pořízením solárního systému zamezujete opotřebovávání vašeho stávajícího zdroje tepla, ať už se jedná o tepelné čerpadlo, nebo kotel na tuhá paliva, elektrické patrony, krbové vložky a podobně. Lze tak ušetřit jak za cenu dodávky energií pro uváděné typy zdrojů, tak za provádění servisních prací, které méně častým využíváním těchto zdrojů snížíte na minimum. Otázkou zůstává kolik je tedy skutečná úspora. Je značně vysoká a pořízení solárního systému je v každém případě správné rozhodnutí.

Využijte možnosti, že žijeme v době, kdy si lze tak snadno solární systém pořídit.

Montujeme po celé republice, dopravu máte zdarma. Jsme profesionálové a naše práce nás baví!

Prosím vyplňte své jméno.
Prosím vložte své telefonní číslo.
Prosím vložte svůj email.
Napište svou zprávu.

*Odesláním formuláře souhlasíte s využitím svých údajů pro marketingové účely.

Naše solární systémy v Ghaně
Montujeme po celé České republice

Související Články