By Ing. Stanislav Dvořák v pondělí 15. únor 2021
Rubrika: Solární systémy na ohřev vody: Vše, co potřebujete vědět

Vakuové trubicové kolektory. Proč jsou ideální volbou pro vývařovny na nudle namísto domácností?

Zajímáte se o vakuový trubicový kolektor?

Proč tedy nemontujeme vakuové trubicové kolektory?

  1. Většina těchto kolektorů je vyráběna v Číně. Doposud nebylo třeba, abychom si vybrali jako obchodního partnera firmu z Číny. Nechceme nijak paušalizovat kvalitu čínských produktů, přesto faktem zůstává, že cokoliv nakoupíte v Číně se vám 10x rychleji vrátí. Přesto naše obchodní partnery si vybíráme v rámci Evropy a montujeme pouze evropské produkty. Možná je to právě to proč se nám tak daří. Zdůrazňujeme, že v Evropě je spousta výrobců, které vyrábějí jedny z nejlepších solárních kolektorů.
  2. Stále máme v paměti celou řadu firem, které začaly obchodovat s čínskými vakuovými solárními kolektory na ohřev vody a už dávno zanikly. Zůstávají po nich zákazníci s nefunkčními vakuovými trubicovými systémy. Zpravidla tito pak hledají způsob jak uvést solární systém do provozu, aby jejich investice nebyla zcela zmařená.
  3. Dalším důvodem je právě zmiňovaná vysoká poruchovost trubicového systému na ohřev vody. Sami osobě ovšem nevykazují vakuové trubicové kolektory nějakou zvýšenou míru poruchovosti. Jejich provoz ovšem často směřuje ke kolapsu celého solárního ohřevu vody. Většinou se jedná o řekněme vhodnosti použití těchto systémů a jejich prvotním návrhu dodavatelskou firmou. 
  4. Zmíníme ještě jeden krátký vtip z praxe k vakuových trubicovým kolektorům. Jak jsme psali výše, většina je z Číny. Přesto téměř vždy jsou v nabídkách označovány názvy: jako solární ohřev vody EuroSolar, Eurokolektor, Eurosystem. Je zřejmé, že Euro kolektory mají větší prodejní šance, než MADE IN CHINA. Takže na to pozor a pokud Vás to zajímá, vždy se ptejte na původ kolektoru. Pokud také natrefíte na nějaký EUROSOLAR, chtějte ať není z  Číny.

K čemu se tedy hodí vakuové trubicové kolektory?

Před pořízením trubicového kolektoru řešte chlazení!

Jak poznáte, že se začíná něco dít?

Účinnost vakuových trubicových kolektorů

Výkon solárních vakuových kolektorů 

Když se solární vakuové kolektory přetápí...

Co je to stagnace kolektorů u solárního systému?

Odolnost solárních vakuových kolektorů

Jak fungují solární vakuové kolektory v zimě?

Co se pokazilo po 5ti letech na trubicových kolektorech?

Srovnejte si vakuové trubicové kolektory s deskovými

Srovnání vakuových a deskových kolektorů

Jsme příliš konzervativní na risk s instalováním vakuových systémů.

Svoji práci děláme pořádně. Od nás dostanete Mercedes, ne Dacii.