5 minut/y čtení (933 slov)
Doporučené

Nefunguje Vám solární systém?

Opravíme vám solární systém Provádíme kompletní servisní práce na solárních systémech

Opravíme Váš solární systém!

Solární systémy zažívají rozmach, kterému výrazně napomohly dotace programu Nová zelená úsporám SFŽP ČR. Jednotlivé dotační programy na energeticky úsporné zdroje, solární systémy začali před více, než 10-ti lety. 

  • Za tu dobu se na našem trhu objevila celá řada firem a různých produktů. Dá se hovořit o tom, že trh se částečně pročistil. Faktem zůstává, že celá řada firem odešla tak jak přišla, jejich vzestup šel ruku v ruce s jejich pádem. Nejčastější důvody krachu firem jsou nekvalitní komponenty solárních systémů a jejich neodborná montáž
  • Pokud si zákazník vybral některou z již neexistujících firem, dostává se do kleští, neboť solární systém nemá kdo servisovat a firem, které tyto úkony nabízí je velmi málo
  • Často se také setkáváme s postoji firem, které solární systém nainstalují, ale již neinformují zákazníka o nutnosti provádění servisních úkonů na těchto systémech nebo je rovnou vůbec nenabízejí. Vše je tedy závislé na tom, zda dáte přednost firmě s tradicí, nebo preferujete nějakého z nováčků v této branži. Jedná se o svobodnou vůli každého z nás. 

Tak jako tak, pokud potřebujete na vašem solárním systému provést běžnou servisní prohlídku, nebo je nefunkční, na nás se můžete obrátit.

Jaký solární systém máte?

Pokud čtete tyto řádky, máte pravděpodobně nainstalovaný solární systém, ten nefunguje a Vy sháníte někoho, kde jej odborně opraví a uvede opět do provozuRovnou k věci, primárně je tedy třeba si ujasnit jaký systém máte. Buď deskové ploché kolektory nebo vakuové trubice. 

  • Odstraňování poruch na deskových kolektorech bývá zpravidla snadnější, než na vakuových. Vakuové solární systémy jsou velmi náchylné na vznik nejrůznějších vad, což je jeden z důvodů proč se nenachází v naší nabídce. Rádi montujeme systémy, za které můžeme dát ruku do ohně. Máte-li tedy deskové kolektory, s největší pravděpodobností vám je opravíme. 
  • Pokud vám někdo namontoval vakuový solární systém, oprava je značně komplikovanější a mnohem nákladnější. Opravíme, nicméně tyto systémy je neštěstí oživovat. Nejlepší variantou ve většině případů je nahrazení vakuových kolektorů deskovými.

Jak se projevuje závada?

Servisní technik solárních systémů
  1. Nejčastější závadou na solárních systémech jsou netěsnosti. Tato vada má svůj vznik nejčastěji již při samotné montáži. Dlouhodobé opomíjení vad v podobě netěsnosti na solárním systému vede až jeho úplné nefunkčnosti. Pokud jste tedy objevili netěsnosti na solárním systému, kontaktujte prodejce, montážní firmu, aby Vám tyto vady odstranili nejlépe ještě v záruční době. Pokud uplyne záruka, veškerý servis hradí zákazník ze svého.
  2. Porucha solárního čidla je další z bolístek celkových realizací. Čidla jsou vyráběna z ekologicky recyklovatelných materiálů a čas od času se stane, že se objeví kuna, hladová myška nebo pták, který si právě na vašem čidle začne pochutnávat. Poznáte to snadno. Solární systém hlásí chybu čidla na kolektoru, dochází ke špatnému ohřevu vody díky špatnému přenosu teplot z čidla kolektoru do solární regulace. Čidlo je třeba vyměnit za nové. Většinou je tento úkon součástí kompletního servisu, neboť do té doby zpravidla zákazník žádný servis neprováděl. (zkušenosti z praxe)
  3. Jako další vada na solárních systémech může být problém s elektrickou topnou patronou. Tato vada však málokdy má co dočinění se špatně provedenou prací či nekvalitním výrobkem. Topné těleso je vnořeno do solárního zásobníku a je dáno napospas kvalitě vody ve vaší lokalitě. Buď elektrické topné těleso špatně topí, špatně funguje provozní termostat nebo vypadává bezpečnostní termostat elektrické patrony. V těchto případech je nejlépe vodu ze zásobníku vypustit a těleso vyjmout, očistit od vodního kamene a opět umístit zpět do ohřívače. Tímto je závada zažehnána. Ještě lepší variantou je si pořídit náhradní elektrickou patronu a při výše uvedené závadě ji zaměnit za již očištěnou - vyhnete se tak zdlouhavému procesu čištění a ohřev vody máte velmi rychle k dispozici.
  4. Další možné příčiny a méně časté vady mohou být na solárních regulacích, čerpadlech, expanzních nádobách, zpětných klapkách apod. Tyto druhy vad vynecháme, neboť se může jednat o velmi specifické závady a jejich popis, odstraňování je technicky náročné a podrobný návod by byl spíše naukou o způsobu odstranění vad solárních systémů.
  5. Čerpadlo u solární systému může začít být hlučné. Jedním z důvodů je právě nedostatek solární kapaliny v primárním okruhu. Čerpadlo je pak dost slyšet a zahřívá se.

Kdo jsou naši zákazníci?

Čím více je solárních systémů namontováno, tím více se na nás obracejí zákazníci z celé České republiky se žádostí o servis. Některé firmy které prováděly realizaci již neexistují, jiné nemají zájem o provedení servisních úkonů v rámci pozáruční lhůty. 

Solární systém není bezúdržbový

Solární systém je úžasná věc, které svému majiteli šetří finance. Jako každý jiný produkt je třeba ho po určité době servisovat. Žádné auto neujede bez výměny oleje 300.000 km, žádný komín dobře netáhne pokud ho 10 let nevymetete, žádné tepelné čerpadlo nebude fungovat 10 let bez servisu. 

Solární systém je třeba servisovat a poskytnout mu náležitou péči. Prováděním pravidelného servisu v řádných intervalech budete tím nejlepším hospodářem Vámi vynaložených prostředků do solárního ohřevu.


 Vyplňte formulář, zavoláme vám a domluvíme se.

Prosím vyplňte své jméno.
Prosím vložte své telefonní číslo.
Prosím vložte svůj email.
Napište svou zprávu.

*Odesláním formuláře souhlasíte s využitím svých údajů pro marketingové účely.

...

Servis solárních systémů po celé ČR | Opravíme vše

Provedeme výměnu nemrznoucí směsi.✅ Opravíme trubicové vakuové systémy.✅ Vyměníme solární čidla.✅ Osadíme nový bojler. ✅ Solární systém přetěsníme
Teplotní čidla pro solární systémy
Pojistná a zabezpečovací zařízení

Související Články